History

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A magyarországi első raktártechnikai elemek gyártása még a 60-s évek második felére kacsint vissza, amikor is a salgótarjáni kohászati üzemek termékstruktúra váltása a régi termékek gyártásának leállítása mellett új termékcsoportok gyártását tette lehetővé.

1968-s évet tekintjük az „új gazdasági mechanizmus” időszakának, melynek egyik fontos eleme volt, hogy a vállalat saját pénzeszközeiből szabadon beruházhatott. Az önállóság adta lehetőség első példája volt az akkori Salgótarjáni Kohászatban a Dexion raktári szerkezetek gyártásának megindítása.

Így nézett ki a jelenleg is működő csarnok rendszer 1970-ben. A három kívülről jól elkülönülő, de alapjaiban összefüggő, magas beltérrel rendelkező épület együttes közel egy hektáros alapterületen fekszik.

A klasszikus dexion-salgó profil gyártásának egy mozzanata a kor követelményeinek megfelelően. A minőségi gyártás mellett az ellenőrzés egy elengedhetetlen momentum még ma is.

  • 1969 – Csepel Vas és Fémmű motorkerékpárok tárolása, az első évek raktártechnikai berendezések termelésének eredményeképpen.
  • 1971 – Egyesült Villamos és Gépgyár, Budapest. Az első között épített összetett, galériás típusú raktártechnikai alkalmazás. Az egyszerű dexion – salgó elemekkel egy statikailag is nagyon stabil szerkezetet lehet kialakítani.
  • 1971 – Népliget, Budapest. A dexion – salgó elemek felhasználási lehetősége nemcsak a raktártechnikában volt népszerű. A több, mint 15 méter magas tűzoltó gyakorló torony is ékes példája a salgó elemek széleskörű felhasználásának bemutatására.


  • 2007 – A tulajdonosváltást követően a széleskörű raktártechnikai megoldások tervezése, gyártása és forgalmazása Salgó Raktártechnika Kft. néven folytatódik. Az arculat és az egységes termékskála érdekében a termékek elnevezése módosul.
  • 2012 – A kor követelményeihez igazodva, megújul a weboldal, amely gazdagabb tartalommal várja látogatóit.
Tisztelettel:

Hermann Henrik
ügyvezető