Geschichte

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

A magyarországi első raktártechnikai elemek gyártása még a 60-s évek második felére kacsint vissza, amikor is a salgótarjáni kohászati üzemek termékstruktúra váltása a régi termékek gyártásának leállítása mellett új termékcsoportok gyártását tette lehetővé.

1968-s évet tekintjük az „új gazdasági mechanizmus” időszakának, melynek egyik fontos eleme volt, hogy a vállalat saját pénzeszközeiből szabadon beruházhatott. Az önállóság adta lehetőség első példája volt az akkori Salgótarjáni Kohászatban a Dexion raktári szerkezetek gyártásának megindítása.

Így nézett ki a jelenleg is működő csarnok rendszer 1970-ben. A három kívülről jól elkülönülő, de alapjaiban összefüggő, magas beltérrel rendelkező épület együttes közel egy hektáros alapterületen fekszik.

A klasszikus dexion-salgó profil gyártásának egy mozzanata a kor követelményeinek megfelelően. A minőségi gyártás mellett az ellenőrzés egy elengedhetetlen momentum még ma is.

  • 1969 – Csepel Vas és Fémmű motorkerékpárok tárolása, az első évek raktártechnikai berendezések termelésének eredményeképpen.
  • 1971 – Egyesült Villamos és Gépgyár, Budapest. Az első között épített összetett, galériás típusú raktártechnikai alkalmazás. Az egyszerű dexion – salgó elemekkel egy statikailag is nagyon stabil szerkezetet lehet kialakítani.
  • 1971 – Népliget, Budapest. A dexion – salgó elemek felhasználási lehetősége nemcsak a raktártechnikában volt népszerű. A több, mint 15 méter magas tűzoltó gyakorló torony is ékes példája a salgó elemek széleskörű felhasználásának bemutatására.


  • 2007 – A tulajdonosváltást követően a széleskörű raktártechnikai megoldások tervezése, gyártása és forgalmazása Salgó Raktártechnika Kft. néven folytatódik. Az arculat és az egységes termékskála érdekében a termékek elnevezése módosul.
  • 2012 – A kor követelményeihez igazodva, megújul a weboldal, amely gazdagabb tartalommal várja látogatóit.
Tisztelettel:

Hermann Henrik
ügyvezető