(Magyar) Salgó Drive-IN Bejárható Rendszer

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Mi a SALDIN?

SALDIN - Salgó Drive In Bejárható RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott Drive-IN átjárható állványrendszer.

A klasszikus raklapos síktárolás mélységi változata. A szerkezet alapelemei a nehézállvány rendszereknél használt elemek variációi. A keretállásokra megfelelő számú hátsó- és felső merevítő beszerelését követően tartókonzolok kerülnek rögzítésre, melyekre perforáció nélküli keretprofilból készült sínek rögzülnek, csavarkötéssel. Az állványrendszer tervezése és telepítése során önálló teherviselő szerkezetként működik, megtámasztást, kirögzítést nem igényel.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a sínes jellegű betároló állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol raklapos egységrakományok többszintű tárolását tervezik kialakítani. A szintek magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a nehézállványos, magas rendszerei mellé azonos áruk egy helyen történő betárolását szeretné megoldani. E rendszer jól használható nagy raktárak esetén a szállítmányok előkészítésére.


A rendszer elemei

Keret (lábprofil + merevítő)


A SALDIN rendszer alapja a SALMAX B1-es típusú profiljaiból felépülő keretrendszer. A keretek  a B1-es lábprofilból, és az őket összekapcsoló átlós valamint keresztmerevítőkből állnak. A keretek távolsága 1350 mm. A rendszer felső síkján mélységi irányban A1 típusú lábprofillal, keresztirányban a standard távolságot (1350 mm) biztosító gerendákkal történik a merevítés.

A teljes rendszer további merevségéről a hátsó valamint a felső síkon elhelyezett, a keretekben is alkalmazott merevítők speciális hosszban gyártott változatai gondoskodnak. A hátsó síkon a merevítőprofilokat az utolsó keretsor lábprofiljaira rögzítjük. A felső síkon kialakított merevítésrendszer  elemei a kereteket mélységi irányban összekötő ,A1′-es lábprofilokon rögzülnek.


Sínrendszer (sín + tartókonzol)


A SALDIN rendszer tároló sínpárját a SALMAX rendszer B1 típusú profiljából készítjük, perforációtól mentes kivitelben. A sínszál rögzítése a konzolokon keresztül történik, amely speciális kapcsolófejjel biztosítja a rendszer együttdolgozását.

A konzol hidegen hengerelt zártszelvényből készül, és létezik erősített változata is. A kapcsolófej a terhelés függvényében 2 vagy 3 körömmel (és metrikus csavarral) rögzül a kerethez.


Rögzítéstechnika


A keretrendszereink szerelése és rögzítése nagy szilárdságú M8-as csavarokkal, és M10-es dűbelekkel, valamint távtartó perselyek közbeiktatásával történik.

A kereteket egymáshoz minden esetben kimerevítjük, mélységi irányban a keretek tetején végigfutó lábprofillal, szélességi irányban pedig a standard távolságot is biztosító 1350 mm-es gerendákkal.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén, a kereteket RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben, a gerendákat RAL7035-ös szürkében szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők


Raklapterelő - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerRaklapterelő


Bejárható raklapos állványrendszerek esetén egy bizonytalan módon elhelyezett raklap, a teljes rendszer működését veszélyeztetheti. Ha az véletlenül keresztbe fordul a keretek között, a betárolt termékben akár komoly anyagi kárt is okozhat.

A raklapterelő lemezek alkalmazásával  a rakatok elfordulása ezáltal pedig az elakadás teljes mértékben gátolt. A méretekből adódóan pedig nincs mód arra, hogy a sínpár közé ejtsük a rakatot, hiszen ha túlzott módon az egyik oldal irányába helyeznénk el a sínpáron, akkor a ferde terelőlemez automatikusan beljebb csúsztatja a kellő mértékben.

A raklapterelő elemet horganyzott acéllemezből készítjük, rögzítése pedig 6,3×25 önfúró csavarokkal történik. A homlokrésznél kiegészíthető raklapbevezető ívekkel is.


Raklapbevezető ív - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerraklapbevezető ív


A raklapok pozicionálása még gyakorlott gépkezelők esetén is okozhat nehézségeket. Egy elrontott manőver után a sérülékeny raklapok akár olyan mértékű károsodást is szenvedhetnek, hogy meggátolja a stabil betárolást.

A hossztengely mentén félbevágott acélcsőből készített vezető ív megakadályozza, hogy a raklap a sínrendszer által sérülést szenvedjen. Másodlagos funkcióként kis mértékben magát a síntartó konzolt is védi a sérülésektől.

Rögzítése 2 db metrikus (M10x20, sínoldalon) és 2 db önfúró (6,3×25, konzolon) csavarral történik.

Standard magasság: 80 mm
Keresztmetszeti méret: D=114,3 mm (4″)


Targoncavezető - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerTargoncavezető SÍN


A SALDIN rendszer keretállásainak védelmét szolgálja, a bejárható folyosó teljes mélységében.

A rendszer teljes mélységében végigfutó aljzathoz történő rögzítésnek köszönhetően kellő merevséggel rendelkezik egy villás targonca megvezetéséhez, és a keretrendszer védelméhez.

A targoncavezető sínpár szögacélból készül, hegesztett eljárással illesztett távtartó elemekkel. A sínpár homlokrésze igény szerint kiegészíthető oszlopvédő elemmel is.

Az aljzathoz történő rögzítése alapcsavarral (M10x125) történik.

Standard magasság: 80 mm
Standard szélesség: 210 mm


Hátsó ütköző - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerHátsó ütköző


SALMAX rendszerek esetén a betárolt rakatok leesés elleni védelmét túltolásgátló alkalmazásával érjük el. SALDIN rendszereknél   az elv és a feladat ugyanaz, a megoldás és az elnevezés változik.

A hátsó ütközők kialakítása kapcsolófejekre hegesztett 50×50 zártszelvényekkel történik. A zártszelvény pozíciója a kapcsolófej aljára esik, mely így rendszerint 1 raszternyi távolságra kerül a sínpárt tartó konzoltól. Az ütköző így a raklapot támasztja meg, a termékben nem okoz kárt.

Rögzítése minden esetben metrikus csavarokkal (M10x20) történik.

Standard szélesség: 1350 mm
Keresztmetszeti méret: 50 x 50 zsz.