Salgó Drive-IN Bejárható Rendszer

Mi a SALDIN?

SALDIN - Salgó Drive In Bejárható RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott Drive-IN átjárható állványrendszer.

A klasszikus raklapos síktárolás mélységi változata. A szerkezet alapelemei a nehézállvány rendszereknél használt elemek variációi. A keretállásokra megfelelő számú hátsó- és felső merevítő beszerelését követően tartókonzolok kerülnek rögzítésre, melyekre perforáció nélküli keretprofilból készült sínek rögzülnek, csavarkötéssel. Az állványrendszer tervezése és telepítése során önálló teherviselő szerkezetként működik, megtámasztást, kirögzítést nem igényel.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a sínes jellegű betároló állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol raklapos egységrakományok többszintű tárolását tervezik kialakítani. A szintek magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a nehézállványos, magas rendszerei mellé azonos áruk egy helyen történő betárolását szeretné megoldani. E rendszer jól használható nagy raktárak esetén a szállítmányok előkészítésére.


A rendszer elemei

Keret (lábprofil + merevítő)


A SALDIN rendszer alapja a SALMAX B1-es típusú profiljaiból felépülő keretrendszer. A keretek  a B1-es lábprofilból, és az őket összekapcsoló átlós valamint keresztmerevítőkből állnak. A keretek távolsága 1350 mm. A rendszer felső síkján mélységi irányban A1 típusú lábprofillal, keresztirányban a standard távolságot (1350 mm) biztosító gerendákkal történik a merevítés.

A teljes rendszer további merevségéről a hátsó valamint a felső síkon elhelyezett, a keretekben is alkalmazott merevítők speciális hosszban gyártott változatai gondoskodnak. A hátsó síkon a merevítőprofilokat az utolsó keretsor lábprofiljaira rögzítjük. A felső síkon kialakított merevítésrendszer  elemei a kereteket mélységi irányban összekötő ,A1′-es lábprofilokon rögzülnek.


Sínrendszer (sín + tartókonzol)


A SALDIN rendszer tároló sínpárját a SALMAX rendszer B1 típusú profiljából készítjük, perforációtól mentes kivitelben. A sínszál rögzítése a konzolokon keresztül történik, amely speciális kapcsolófejjel biztosítja a rendszer együttdolgozását.

A konzol hidegen hengerelt zártszelvényből készül, és létezik erősített változata is. A kapcsolófej a terhelés függvényében 2 vagy 3 körömmel (és metrikus csavarral) rögzül a kerethez.


Rögzítéstechnika


A keretrendszereink szerelése és rögzítése nagy szilárdságú M8-as csavarokkal, és M10-es dűbelekkel, valamint távtartó perselyek közbeiktatásával történik.

A kereteket egymáshoz minden esetben kimerevítjük, mélységi irányban a keretek tetején végigfutó lábprofillal, szélességi irányban pedig a standard távolságot is biztosító 1350 mm-es gerendákkal.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén, a kereteket RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben, a gerendákat RAL7035-ös szürkében szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők


Raklapterelő - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerRaklapterelő


Bejárható raklapos állványrendszerek esetén egy bizonytalan módon elhelyezett raklap, a teljes rendszer működését veszélyeztetheti. Ha az véletlenül keresztbe fordul a keretek között, a betárolt termékben akár komoly anyagi kárt is okozhat.

A raklapterelő lemezek alkalmazásával  a rakatok elfordulása ezáltal pedig az elakadás teljes mértékben gátolt. A méretekből adódóan pedig nincs mód arra, hogy a sínpár közé ejtsük a rakatot, hiszen ha túlzott módon az egyik oldal irányába helyeznénk el a sínpáron, akkor a ferde terelőlemez automatikusan beljebb csúsztatja a kellő mértékben.

A raklapterelő elemet horganyzott acéllemezből készítjük, rögzítése pedig 6,3×25 önfúró csavarokkal történik. A homlokrésznél kiegészíthető raklapbevezető ívekkel is.


Raklapbevezető ív - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerraklapbevezető ív


A raklapok pozicionálása még gyakorlott gépkezelők esetén is okozhat nehézségeket. Egy elrontott manőver után a sérülékeny raklapok akár olyan mértékű károsodást is szenvedhetnek, hogy meggátolja a stabil betárolást.

A hossztengely mentén félbevágott acélcsőből készített vezető ív megakadályozza, hogy a raklap a sínrendszer által sérülést szenvedjen. Másodlagos funkcióként kis mértékben magát a síntartó konzolt is védi a sérülésektől.

Rögzítése 2 db metrikus (M10x20, sínoldalon) és 2 db önfúró (6,3×25, konzolon) csavarral történik.

Standard magasság: 80 mm
Keresztmetszeti méret: D=114,3 mm (4″)


Targoncavezető - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerTargoncavezető SÍN


A SALDIN rendszer keretállásainak védelmét szolgálja, a bejárható folyosó teljes mélységében.

A rendszer teljes mélységében végigfutó aljzathoz történő rögzítésnek köszönhetően kellő merevséggel rendelkezik egy villás targonca megvezetéséhez, és a keretrendszer védelméhez.

A targoncavezető sínpár szögacélból készül, hegesztett eljárással illesztett távtartó elemekkel. A sínpár homlokrésze igény szerint kiegészíthető oszlopvédő elemmel is.

Az aljzathoz történő rögzítése alapcsavarral (M10x125) történik.

Standard magasság: 80 mm
Standard szélesség: 210 mm


Hátsó ütköző - Salgó Drive-IN bejárható raklapos állványrendszerHátsó ütköző


SALMAX rendszerek esetén a betárolt rakatok leesés elleni védelmét túltolásgátló alkalmazásával érjük el. SALDIN rendszereknél   az elv és a feladat ugyanaz, a megoldás és az elnevezés változik.

A hátsó ütközők kialakítása kapcsolófejekre hegesztett 50×50 zártszelvényekkel történik. A zártszelvény pozíciója a kapcsolófej aljára esik, mely így rendszerint 1 raszternyi távolságra kerül a sínpárt tartó konzoltól. Az ütköző így a raklapot támasztja meg, a termékben nem okoz kárt.

Rögzítése minden esetben metrikus csavarokkal (M10x20) történik.

Standard szélesség: 1350 mm
Keresztmetszeti méret: 50 x 50 zsz.