(Magyar) Gyakran ismételt kérdések

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hogyan változtak a régi termékelnevezések, mi minek felel meg?
Régi név Új név Teljes név
UNI-L SALKAS SALKlASszik rendszer
MINI SALMIS SALMIni Szuper rendszer
HUNFLEX SALMIN SALMINi kapcsolható rendszer
MOGAL SALMOG SALMObil Gördíthető rendszer
GALÉRIA SALGAL SALGALéria rendszer
HUNPAL SALMAX SALMAXi raklapos rendszer
DRIVE-IN SALDIN SALDrive-IN rendszer
CSARNOK SALRAK SALRAKtár csarnok rendszer

Van-e lehetőség személyes helyszíni felmérésre, illetve mennyibe kerül?

Természetesen a helyszíni felmérés lehetősége mindig fennáll. Egy komplikáltabb rendszer optimális kialakítása jószerivel meg sem oldható személyes konzultáció nélkül.

A felmérést díjmentesen végezzük, mert számunkra is fontos, hogy a kialakított rendszer az Ön számára a lehető legjobban kihasználható legyen.

Mi a standard szín, egyéb szín festése megoldható-e?

Standard kialakításban a vízszintes szerkezetek valamint a kiegészítők (polcok, gerendák, andráskeresztek, polcosztók) RAL 7035-ös jelzésű világosszürke kivitelben készülnek. A függőleges elemek, mint a lábprofilok, keretek RAL 7035-ös világosszürkén kívül, RAL 5001-es jelzésű kék színben is rendelhetők felár nélkül.

Saját porszóró rendszerünk lehetővé teszi egyedi igények kielégítését is. Ebben az esetben az elemek színe tetszés szerint megválasztható a RAL színskála alapján.

A megjelenő színek nagyban függnek az Ön monitorjának beállításaitól.
Ennek következtében a valós színek árnyalatban eltérhetnek a látottaktól!

Termékeinkre mennyi garanciát vállalunk?

Rendeltetésszerű használat mellett a termékeinkre 12 hónap jótállást, valamint 24 hónap szavatosságot vállalunk.

Mi a különbség a SALKAS és a SALMIN rendszer között?

A SALKAS típusú Salgó Klasszikus Rendszer – nevéből is kifolyólag – a hagyományos csavarozható rendszerünk. A teljes állvány összeszerelése és rögzítése metrikus csavarkötésekkel történik.

A SALMIN típusú Salgó Mini Kapcsolható rendszerünk esetében, előszerelt keretekből és a lábprofil perforációjába akasztható klipszekre támaszkodó polcokból szerelünk állványt, gyakorlatilag csavarkötés nélkül. A teljes mezőben 5 db csavarkötés található, ami az andráskereszt merevítést rögzíti. Kapcsolható rendszerünk optimális kihasználhatósága tehát a könnyed és gyakori polcátrendezési igények esetén érvényesül.

Mi a különbség az alapmezős és a csatlakozó (fűzött) mezős kialakítás között?

Alapmezős kialakítás esetén minden mezőben 4 db lábprofil kerül elhelyezésre a hozzá tartozó szerelvényekkel együtt. Ebben az esetben egy-egy mező különálló állványként funkcionál, amely tetszés szerint áthelyezhető a helyiség egyik sarkából a másikba, akár a kialakított sort megbontva is.

Fűzött mezős kialakítás esetén egy alapmező elhelyezése után a további csatlakozó mezők már csak 2-2 lábprofilt tartalmaznak. A fűzés irányától függően a „kimaradt” két láb oldalán a polcok az előző mezőhöz vannak csavarozva. A lábprofilok szempontjából nézve a fűzött mezős kialakítás estében a közös lábakat a jobbról és balról határoló mező is terheli, ez azonban az esetek többségében nem okoz problémát, mert a lábprofilok kialakítása ezt bőven lehetővé teszi.

A fűzött mezős kialakítás minden esetben kedvezőbb árfekvésű, hiszen megspóroljuk az alapmezőnél szükséges szerelvények közel felét, azonban számolni kell azzal a hátránnyal, hogy ilyenkor egy összefűzött sor csak egyben helyezhető át. Például egy 6 mezőből álló fűzött állványsor csak akkor bontható ketté, ha a megbontás helyén álló csatlakozó mezőt alapmezővé egészítjük ki. Ez pedig plusz lábakat és szerelvényeket igényel.

Milyen terhelhetősége van a polcrendszereinknek?

Egyenletesen megoszló terhelés esetén a polcaink terhelhetősége – mérettől függően – a következőképpen alakul:

800 mm széles polcok esetében 160 kg / polc
1000 mm széles polcok esetében 140 kg / polc
1200 mm széles polcok esetében 120 kg / polc

A teherbírás polcmerevítő használatával növelhető. Polcmerevítőnként +10 kg-os terhelhetőség érhető el, polconként 3 db-nál több alkalmazása azonban nem javasolt, mert irracionálisan megdrágítja a kialakítást.

Mi a különbség az ,A’ ,A1’ ,B’ ,B1’ ,C1’ típusjelzésű raklapos lábprofiljaink között?

Megrendelő szempontjából eltérés a perforáció osztásában, és a teherbírásban fedezhető fel (melyet a profil geometriájának, és anyagvastagságának módosításával érünk el).

Az ,A’ és ,B’ típusú profiljaink 100 mm-es lyukosztással készülnek, míg ,A1’ ,B1’ és ,C1’ típusjelzésű profiljaink 50 mm-es gerendapozicionálást tesznek lehetővé.

Az ,A’/,A1’ jelzésű profilokból készült keretek teherbírása 9 tonna, a ,B’/,B1’ jelzésű profilokból készült keretek teherbírása pedig 12 tonna mezőnként. A legerősebb ,C1’-es jelzésű profilunkból szerelt keretek maximális teherbírása 18,5 tonna mezőnként.

SALMAX - Profilválaszték