Gyakran ismételt kérdések

Hogyan változtak a régi termékelnevezések, mi minek felel meg?
Régi név Új név Teljes név
UNI-L SALKAS SALKlASszik rendszer
MINI SALMIS SALMIni Szuper rendszer
HUNFLEX SALMIN SALMINi kapcsolható rendszer
MOGAL SALMOG SALMObil Gördíthető rendszer
GALÉRIA SALGAL SALGALéria rendszer
HUNPAL SALMAX SALMAXi raklapos rendszer
DRIVE-IN SALDIN SALDrive-IN rendszer
CSARNOK SALRAK SALRAKtár csarnok rendszer

Van-e lehetőség személyes helyszíni felmérésre, illetve mennyibe kerül?

Természetesen a helyszíni felmérés lehetősége mindig fennáll. Egy komplikáltabb rendszer optimális kialakítása jószerivel meg sem oldható személyes konzultáció nélkül.

A felmérést díjmentesen végezzük, mert számunkra is fontos, hogy a kialakított rendszer az Ön számára a lehető legjobban kihasználható legyen.

Mi a standard szín, egyéb szín festése megoldható-e?

Standard kialakításban a vízszintes szerkezetek valamint a kiegészítők (polcok, gerendák, andráskeresztek, polcosztók) RAL 7035-ös jelzésű világosszürke kivitelben készülnek. A függőleges elemek, mint a lábprofilok, keretek RAL 7035-ös világosszürkén kívül, RAL 5001-es jelzésű kék színben is rendelhetők felár nélkül.

Saját porszóró rendszerünk lehetővé teszi egyedi igények kielégítését is. Ebben az esetben az elemek színe tetszés szerint megválasztható a RAL színskála alapján.

A megjelenő színek nagyban függnek az Ön monitorjának beállításaitól.
Ennek következtében a valós színek árnyalatban eltérhetnek a látottaktól!

Termékeinkre mennyi garanciát vállalunk?

Rendeltetésszerű használat mellett a termékeinkre 12 hónap jótállást, valamint 24 hónap szavatosságot vállalunk.

Mi a különbség a SALKAS és a SALMIN rendszer között?

A SALKAS típusú Salgó Klasszikus Rendszer – nevéből is kifolyólag – a hagyományos csavarozható rendszerünk. A teljes állvány összeszerelése és rögzítése metrikus csavarkötésekkel történik.

A SALMIN típusú Salgó Mini Kapcsolható rendszerünk esetében, előszerelt keretekből és a lábprofil perforációjába akasztható klipszekre támaszkodó polcokból szerelünk állványt, gyakorlatilag csavarkötés nélkül. A teljes mezőben 5 db csavarkötés található, ami az andráskereszt merevítést rögzíti. Kapcsolható rendszerünk optimális kihasználhatósága tehát a könnyed és gyakori polcátrendezési igények esetén érvényesül.

Mi a különbség az alapmezős és a csatlakozó (fűzött) mezős kialakítás között?

Alapmezős kialakítás esetén minden mezőben 4 db lábprofil kerül elhelyezésre a hozzá tartozó szerelvényekkel együtt. Ebben az esetben egy-egy mező különálló állványként funkcionál, amely tetszés szerint áthelyezhető a helyiség egyik sarkából a másikba, akár a kialakított sort megbontva is.

Fűzött mezős kialakítás esetén egy alapmező elhelyezése után a további csatlakozó mezők már csak 2-2 lábprofilt tartalmaznak. A fűzés irányától függően a „kimaradt” két láb oldalán a polcok az előző mezőhöz vannak csavarozva. A lábprofilok szempontjából nézve a fűzött mezős kialakítás estében a közös lábakat a jobbról és balról határoló mező is terheli, ez azonban az esetek többségében nem okoz problémát, mert a lábprofilok kialakítása ezt bőven lehetővé teszi.

A fűzött mezős kialakítás minden esetben kedvezőbb árfekvésű, hiszen megspóroljuk az alapmezőnél szükséges szerelvények közel felét, azonban számolni kell azzal a hátránnyal, hogy ilyenkor egy összefűzött sor csak egyben helyezhető át. Például egy 6 mezőből álló fűzött állványsor csak akkor bontható ketté, ha a megbontás helyén álló csatlakozó mezőt alapmezővé egészítjük ki. Ez pedig plusz lábakat és szerelvényeket igényel.

Milyen terhelhetősége van a polcrendszereinknek?

Egyenletesen megoszló terhelés esetén a polcaink terhelhetősége – mérettől függően – a következőképpen alakul:

800 mm széles polcok esetében 160 kg / polc
1000 mm széles polcok esetében 140 kg / polc
1200 mm széles polcok esetében 120 kg / polc

A teherbírás polcmerevítő használatával növelhető. Polcmerevítőnként +10 kg-os terhelhetőség érhető el, polconként 3 db-nál több alkalmazása azonban nem javasolt, mert irracionálisan megdrágítja a kialakítást.

Mi a különbség az ,A’ ,A1’ ,B’ ,B1’ ,C1’ típusjelzésű raklapos lábprofiljaink között?

Megrendelő szempontjából eltérés a perforáció osztásában, és a teherbírásban fedezhető fel (melyet a profil geometriájának, és anyagvastagságának módosításával érünk el).

Az ,A’ és ,B’ típusú profiljaink 100 mm-es lyukosztással készülnek, míg ,A1’ ,B1’ és ,C1’ típusjelzésű profiljaink 50 mm-es gerendapozicionálást tesznek lehetővé.

Az ,A’/,A1’ jelzésű profilokból készült keretek teherbírása 9 tonna, a ,B’/,B1’ jelzésű profilokból készült keretek teherbírása pedig 12 tonna mezőnként. A legerősebb ,C1’-es jelzésű profilunkból szerelt keretek maximális teherbírása 18,5 tonna mezőnként.

SALMAX - Profilválaszték