(Magyar) Generálkivitelezés

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A SALRAK rendszert költséghatékonysági eredményei gyorsan kedvelté tették nagyobb volumenű raktártechnikai beruházásoknál. A mindennapos acélszerkezet-gyártási, valamint a hagyományos raktártechnikai állványok szerelési munkáival szerzett tapasztalat, együtt adták a magabiztosságot, hogy generálkivitelezőként rendszerelvű csarnokok építésére is szakosodjunk.

Egy ilyen projektben részt venni számunkra felemelő érzés, hiszen a raktártechnikában szükséges rendszerszemléletünkhöz hűen modulszerűen, a saját elemeinkből képesek vagyunk a hagyományos értelemben is építménynek minősülő műtárgyat alkotni.

Néhány csarnokunk, melyben generálkivitelezőként vettünk részt:

Biomassza erőmű – Salgótarján

biomassza_28A biomassza erőmű építésével az első általunk kivitelezett nem raktárfunkciót betöltő csarnokot hoztuk létre. A projektben való részvétel azért is fontos volt számunkra, mert az épület funkciója kifejezi a környezetünk óvására történő törekvéseinket.

A főépület, amely a biomassza erőmű lelkét, a kazánt fogadta, egyedi gyártású acélszerkezet. Az acélszerkezet építését gondos alapozási munka előzte meg, a kazán beemelését követően pedig a teljes csarnok szendvicspaneles technológiával került burkolásra.

A kazán kiszolgáló egysége, a fedett adagoló szín. Szintén egyedi acélszerkezet, melyen keresztül a kazán táplálása történik. A főépületen belüli szervizjárdák, melyek segítségével elérhetők a kazán kezelőszervei illetve megoldható a karbantartás, szintén a mi üzemünk termékei.

További képek

[nggallery id=25]

DÉG Áruház – Szolnok

salrak_deg_27A projekt különlegessége abban rejlik, hogy az általános SALRAK rendszer felépítését (mely jelen esetben a raktártechnikai részleget látja el) további részlegekkel kellett bővíteni.

Hátul az árukiadás funkciójára fedett színt készítettünk, ahol természetesen a fokozott környezeti hatások miatt az elemeket vastag alapozó réteggel, valamint UV álló kültéri porfestékkel kezeltük.

A bejárat felől egy fejépülettel kellett bővíteni a csarnokot, mely teljes egészében egyedi gyártásban készült. A kétszintes fejépületben kapott helyet a kiszolgáló részleg, valamint az adminisztrációs irodaegységek, és vizes helyiségek.

További képek

[nggallery id=22]