Generálkivitelezés

A SALRAK rendszert költséghatékonysági eredményei gyorsan kedvelté tették nagyobb volumenű raktártechnikai beruházásoknál. A mindennapos acélszerkezet-gyártási, valamint a hagyományos raktártechnikai állványok szerelési munkáival szerzett tapasztalat, együtt adták a magabiztosságot, hogy generálkivitelezőként rendszerelvű csarnokok építésére is szakosodjunk.

Egy ilyen projektben részt venni számunkra felemelő érzés, hiszen a raktártechnikában szükséges rendszerszemléletünkhöz hűen modulszerűen, a saját elemeinkből képesek vagyunk a hagyományos értelemben is építménynek minősülő műtárgyat alkotni.

Néhány csarnokunk, melyben generálkivitelezőként vettünk részt:

Biomassza erőmű – Salgótarján

biomassza_28A biomassza erőmű építésével az első általunk kivitelezett nem raktárfunkciót betöltő csarnokot hoztuk létre. A projektben való részvétel azért is fontos volt számunkra, mert az épület funkciója kifejezi a környezetünk óvására történő törekvéseinket.

A főépület, amely a biomassza erőmű lelkét, a kazánt fogadta, egyedi gyártású acélszerkezet. Az acélszerkezet építését gondos alapozási munka előzte meg, a kazán beemelését követően pedig a teljes csarnok szendvicspaneles technológiával került burkolásra.

A kazán kiszolgáló egysége, a fedett adagoló szín. Szintén egyedi acélszerkezet, melyen keresztül a kazán táplálása történik. A főépületen belüli szervizjárdák, melyek segítségével elérhetők a kazán kezelőszervei illetve megoldható a karbantartás, szintén a mi üzemünk termékei.

További képek

[nggallery id=25]

DÉG Áruház – Szolnok

salrak_deg_27A projekt különlegessége abban rejlik, hogy az általános SALRAK rendszer felépítését (mely jelen esetben a raktártechnikai részleget látja el) további részlegekkel kellett bővíteni.

Hátul az árukiadás funkciójára fedett színt készítettünk, ahol természetesen a fokozott környezeti hatások miatt az elemeket vastag alapozó réteggel, valamint UV álló kültéri porfestékkel kezeltük.

A bejárat felől egy fejépülettel kellett bővíteni a csarnokot, mely teljes egészében egyedi gyártásban készült. A kétszintes fejépületben kapott helyet a kiszolgáló részleg, valamint az adminisztrációs irodaegységek, és vizes helyiségek.

További képek

[nggallery id=22]