SALMIS

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Mi a SALMIS

SALMIS - Salgó Mini Szuper RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott MIni Szuper rendszer.

A SALKAS rendszer stabilitását és megbízhatóságát senkinek nem kell bizonyítani. Célunk volt hogy alacsonyabb teherbírási igény esetén is tudjunk gazdaságos megoldást kínálni. A SALMIS rendszer a jól ismert és kiforott SALKAS alapjaira épül. Megőriztük a masszív csavarkötés adta stabilitást, és a lyukasztott derékszögprofil nyújtotta gazdag pozícióválasztási lehetőséget. Változás csupán az anyagvastagságokban, és a polcélek hajtogatási geometriájában keresendő.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, klasszikus tároló polcrendszert terveznek kialakítani. Elsősorban háztáji alkalmazásra ajánljuk, de természetesen kiválóan alkalmazható raktározási rendszerek kialakításánál is, ha teherbírási mutatói elegendőnek bizonyulnak. Az állvány magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki az éléskamrától kezdve az ipari kézi raktárig bezárólag polcrendszerben gondolkozik.

A rendszer elemei

Lábprofil


A SALKAS profilkialakítását örökölte meg a rendszer, de az anyagvastagság optimalizálásával igyekeztünk a teherbírási tartományt módosítani. A folyamat eredményeként született meg a Mini Profil. Mivel a Mini Profil már teljes egészében saját fejlesztésű termék, elhagytuk a Dexion licenszre hajazó váltakozó irányú oválnyílású lyukosztást, és csökkentettük a lyukátmérő méretét is. A termék hidegen hengerelt szalagacélból készül.

A cél egy gazdaságosabb, alacsonyabb teherbírási igényeket kielégítő termék megalkotása volt, számolnunk kell a magasságot érintő korlátokkal.

Standard kialakításban 24R = 1829 mm-es magasságban érhető el.


Polc


A polcok esetében is öröklődtek a tulajdonságok egyes elemei. Maradtunk a metrikus skála mellett, a hazai igények kielégítése érdekében. A SALKAS polc teherbírásának jelentős részét adó élhajlítási geometriát módosítottuk, valamint az anyagvastagságot is csökkentettük. A polcelem magassági módosítása szintén az optimalizálás részét képezte. A magassági méretekhez hasonlóan a polcok méreteit is korlátozni kellett.

Standard méretválaszték:

szélesség: 600, 800, 1000 mm
mélység: 300, 400 mm
magasság: 25 mm

A terhelhetőség megoszló terhelés esetén: 60 kg


Saroklemez


Miért is van szükség saroklemezre? Végtelenül egyszerű! Képzeljenek el egy téglalapot, amelynek a csúcsain csuklók helyezkednek el (a polcrendszer esetében csavarok), melyek szabadon elfordulhatnak. Az egész szerkezet instabil, a legkisebb hatásra is eldől. Most képzeljünk el egy hasonló módon kialakított háromszöget. A három csúcs egymáshoz képest nem képes elmozdulni!

A SALKASrendszerhez képest eltérő alakkal rendelkezik, és a csavarkötéseknek megfelelően a furatok méretét is módosítottuk.

A saroklemezeink horganyzott alapanyagból készülnek, egyedi igény alapján porfestett kivitelben is kaphatók.


Alaplemez


Az aljzat, padló védelme érdekében a lábakat alaplemezzel látjuk el. Ennek segítségével a polcokról a lábakon keresztül átadódó terheket nagyobb felületen oszlatjuk el, elkerülve a káros következményeket például egy laminált parketta burkolat esetén. Az alaplemez előfúrt lyukakkal készül, mely lehetőséget ad a talajhoz történő rögzítésre is.

Két kivitelben készülhet, egyedülálló mezők esetén szimpla, egymás mellé sorolt mezők esetén dupla kialakítással.

Az alaplemezeink horganyzott alapanyagból készülnek.


Rögzítéstechnika


Az általunk készített MINI SZUPER polcrendszerek összeszereléséhez M6x15 méretű metrikus csavarokat szállítunk, a hozzáillő alátéttel és anyával. Ha a polcrendszer magassága meghaladja mélységének a négyszeresét, a kidőlés biztosítása érdekében szükséges a rendszert a falhoz (speciális dűbellel), vagy folyosós kialakításnál felső kötéssel egymáshoz (lábprofillal) rögzíteni.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális termékek


KidőlésgátlóKIDŐLÉSGÁTLÓ


Hagyományos irattárolás esetén problémát okozhat a mezőszéleken kidőlő, kiboruló irathalmaz. A POLCOS állványrendszereink által nyújtott megoldások egyike a kidőlésgátló alkalmazása.

Az acéllemezből hajtott kiegészítő a lábprofil perforációjával megegyező osztású furatokkal rendelkezik, amikkel a lábakhoz kapcsolódik. Az elem merevségét a mélységi irányba készített 1 (300 illetve 400 mm mély esetben) vagy 2 db préselt borda biztosítja.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 90 mm
Standard mélység: 300; 400 mm


Hátsó ütközőHÁTSÓ ÜTKÖZŐ


Ha a POLCOS állványrendszereinket hátsó ütközővel szereljük, meggátolhatjuk, hogy a betárolt iratok és egyéb tárgyak a rendszer mögé essenek.

A hátsó ütközőt hidegen hengerelt acéllemezből készítjük és a polcok hátsó élére lehet rögzíteni.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 600; 800; 1000 mm
Standard magasság: 50 mm (+ polcvastagság)


Állítható polcosztóÁLLÍTHATÓ POLCOSZTÓ


POLCOS rendszereink tervezése során, számoltunk azzal lehetőséggel, hogy nem töltik fel a teljes polcot iratokkal. Az állítható polcosztó segítségével tetszőleges szélességre csökkenthetjük az iratoknak szánt helyet, mindazonáltal a megtámasztás kérdése sem marad megoldatlan.

A polc alá egy oldalon visszahajtott fül stabilitást biztosít a kiegészítőnek, mégis bármikor könnyen és gyorsan áthelyezhető a rendszer megbontás nélkül.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 200; 300 mm
Standard mélység: 300; 400 mm


Oldalborítás

OLDALBORÍTÁS


POLCOS állványrendszereinken tárolt elemek fokozott védelmére ad megoldást az oldalborítás.

Rögzítése csavarok és lefogató lemezek segítségével történik a polcrendszer belső oldala felől, így a látszó felület abszolút letisztult külsőt kölcsönöz a rendszernek. A kialakítást mindig egyedileg egyeztetjük.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 1829 mm
Standard mélység: 300; 400 mm


HátfalHÁTFAL


Van, hogy a moduláris rendszer és a könnyed alakíthatóság mellett a zártabb felépítés is igényként merül fel. Az oldalborítás mintájára akár a hátsó oldal felől is zárttá tehetőek a POLCOS rendszereink.

A hátfal rögzítése a helyszínen történik, M8x15 méretű metrikus csavarokkal. A hátfal síkjában a saroklemezek beépítése nem szükséges. Készülhet  akár perforált kivitelben is.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 1829 mm
Standard szélesség: 600; 800; 1000 mm


Falhoz rögzítőFALHOZ RÖGZÍTŐ


Mélységéhez mérten magas (1:4 vagy nagyobb arányú) POLCOS állványrendszereket ajánlott a határoló falhoz, vagy a szomszédos folyosóhoz kirögzíteni. A falhoz rögzítő és a hozzá tartozó dűbelek segítségével ez könnyedén kivitelezhető.

SALMIS rendszer esetén a lábprofil perforációján keresztül kell rögzíteni.

A rendszereket az esetek többségében elegendő keretenként (lábanként) 1 ponton rögzíteni.

Standard méret: M8x80