Salgó Mini Verbundsystem

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Mi a SALMIN?

SALMIN - Salgó Mini Kapcsolható RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott MINi kapcsolható polcrendszer.

E rendszer fő eleme egy anyagtakarékos, nagy méretpontossággal sorozatban gyártott újszerű profil, melyet saját magunk állítunk elő profilsorunkon. Ezen speciális U-profilból készült lábprofil a magasságától függő darabszámú mélységi merevítővel van szerelve. A függőleges polcállítási lehetőségek széles tárházát a 25 mm osztásközű lyukrendszer biztosítja. Az állványstabilitást keresztmerevítők használatával lehet fokozni. A polcokat egy könnyed kézmozdulattal átállíthatjuk a tárolandó termékek méretének megfelelően.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a könnyű polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyű elemek igényes és olcsó tárolására alkalmas polcrendszert terveznek kialakítani, és ahol a polcok könnyű és gyors áthelyezhetősége elvárás. Az állvány magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a berendezendő helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki elsősorban könnyebb áruk tárolására alkalmas raktári polcrendszerben gondolkozik, mint például irodák, ipari raktárak, bankok, biztosítók, intézmények, hatóságok, irattárak, könyvtárak stb.


A rendszer elemei

Keret (lábprofil+összekötő)


A funkcionalitáson túl a raktártechnikában is egyre fontosabbá válik az esztétikum, és a könnyű áthelyezhetőség. Ez többnyire annak köszönhető, hogy a klasszikus eladótér / raktár funkciók bizonyos esetekben összemosódnak. Egyre több olyan kereskedelmi egység jelenik meg, ahol minden funkció közös légtérben, a szem előtt nyitott marad, a képzeletbeli határvonalat pedig az átadópult jelenti. Amikor fejlesztésbe kezdtünk, hogy ki tudjuk szolgálni ezt az új igényt a piacon, figyelnünk kellett rá, hogy megőrizzük a stabilitást, a merevséget, a teherbírást. Ennek eredményeképp született meg a SALMIN profil.

A profil perforálása 25 mm-es osztással történik, így a polcok pozíciója sűrű lépcsőben szabadon állítható. A perforációba egy új elem – a klipsz* – helyezendő, mely a polcok rögzítésére szolgál. Hagyományos értelemben véve nem is beszélhetünk lábprofilról, mert önmagában nem, csak keretbe építve alkalmazható. A lábprofilokat nyitott felükkel egymás felé forgatva összekötők segítségével építjük keretté. Az összekötők zártszelvényből készülnek, és hosszukat a polcrendszer kívánt mélysége határozza meg. A keretek összeépítését acél szegecsekkel végezzük.

A keretek standard méretei a következők:

magasság: 2075, 2475, 2875 mm
mélység: 300, 400, 500, 600, 700, 800 mm

A keretek maximális terhelhetősége: 1200 kg

*a klipszek acél alapanyagból horganyzott felülettel készülnek


Polc


Hogy minél könnyebben átjárhatóak legyenek a rendszerek, a polcok kialakítása megegyezik a SALKAS rendszerével. A polcok élei háromszorosan élhajlítottak a biztonságos felhasználás érdekében. A nagyobb merevséget a sarkok ponthegesztéssel történő rögzítése adja.

Standard méretválaszték:

szélesség: 800, 1000, 1200 mm
mélység: 300, 400, 500, 600, 700, 800 mm
magasság: 37 mm

A terhelhetőség megoszló terhelés esetén:

800 mm = 160 kg
1000 mm = 140 kg
1200 mm = 120 kg

Polcmerevítő segítségével a polcok teherbírása további 10 kg-al növelhető (merevítőnként).


Andráskereszt


Mivel a rendszer nélkülözi a klasszikus csavarkötést, a saroklemezek hiánya okozta instabilitásra új megoldást kellett találni. A szegecselt keretek önmagukban kellő merevséggel rendelkeznek a mélységi irányban. A két keret együtt dolgozását hidegen hengerelt acéllemezből készített andráskereszt merevítőkkel oldottuk meg, melyek az állványfül* segítségével csatlakoznak a kerethez. Az állványfül szintén a 25 mm-es osztású perforációban „ül meg“.

*az állványfülek acél alapanyagból horganyzott felülettel készülnek


Talplemez


A talplemezek feladata az aljzat védelme az esetleges sérülésektől, amit a terhelés okozhat, továbbá az egyenletesebb teherelosztás biztosítása. A talplemezeket akár dűbelezhető kivitelben is tudjuk szállítani.

Abban az esetben ha az aljzat nem kellően sík, hézagoló lemezek segítségével kell beállítani a rendszert.


Rögzítéstechnika


Mivel a polcok kapcsolható kivitelben kerülnek rögzítésre, csavarkötéssel egyedül az andráskereszt szerelésénél találkozunk. M5x12-es méretű metrikus csavarokat szállítunk, hozzáillő alátéttel és anyával.

Ha a polcrendszer magassága meghaladja mélységének a négyszeresét, a kidőlés biztosítása érdekében szükséges a rendszert a falhoz rögzíteni az állványfül és speciális dűbel segítségével. Folyosós kialakításnál felső kötés beépítésével kell egymáshoz rögzíteni a sorokat.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők

KidőlésgátlóKIDŐLÉSGÁTLÓ


Hagyományos irattárolás esetén problémát okozhat a mezőszéleken kidőlő, kiboruló irathalmaz. A POLCOS állványrendszereink által nyújtott megoldások egyike a kidőlésgátló alkalmazása.

Az acéllemezből hajtott kiegészítő a lábprofil perforációjával megegyező osztású fülekkel vagy furatokkal rendelkezik, amikkel a kerethez kapcsolódik. Az elem merevséget a mélységi irányba készített 1 (300 illetve 400 mm mély esetben) vagy 2 db préselt borda biztosítja.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 90 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


Hátsó ütközőHÁTSÓ ÜTKÖZŐ


Ha a POLCOS állványrendszereinket hátsó ütközővel szereljük, meggátolhatjuk, hogy a betárolt iratok és egyéb tárgyak a rendszer mögé essenek.

A hátsó ütközőt hidegen hengerelt acéllemezből készítjük és a polcok hátsó élére lehet rögzíteni.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard magasság: 50 mm (+ polcvastagság)


Állítható polcosztóÁLLÍTHATÓ POLCOSZTÓ


POLCOS rendszereink tervezése során, számoltunk azzal lehetőséggel, hogy nem töltik fel a teljes polcot iratokkal. Az állítható polcosztó segítségével tetszőleges szélességre csökkenthetjük az iratoknak szánt helyet, mindazonáltal a megtámasztás kérdése sem marad megoldatlan.

A polc alá egy oldalon visszahajtott fül stabilitást biztosít a kiegészítőnek, mégis bármikor könnyen és gyorsan áthelyezhető a rendszer megbontása nélkül.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 200; 300 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


Hosszanti polcelválasztó keret

HOSSZANTI POLCELVÁLASZTÓ


Mélyebb POLCOS állványrendszerek lehetőséget kínálnak a két oldalról történő betárolásra. Ez gazdaságosabb megoldás, mint két keskenyebb sor egymás mellé állítása, hiszen megspóroljuk az elemek duplikálásának jelentős részét.

A hosszanti polcelválasztók alkalmazásával meggátolhatjuk a betárolt elemek áttolását a rendszerek átellenes felére.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 100; 1200 mm
Standard mélység: 500, 600; 700; 800 mm
Standard magasság: 30 mm


OldalborításOLDALBORÍTÁS


POLCOS állványrendszereinken tárolt elemek fokozott védelmére ad megoldást az oldalborítás.

Rögzítése csavarok és lefogató lemezek segítségével történik a polcrendszer belső oldala felől. A külső oldala csavarmentes, esztétikailag semmi nem zavarja az összhangot. SALMIN rendszereknél keretbe szegecselve is készülhet, akár perforált kivitelben is, de a kialakítást mindig egyedileg egyeztetjük.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 2075; 2475; 2875 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


HátfalHÁTFAL


Van, hogy a moduláris rendszer és a könnyed alakíthatóság mellett a zártabb felépítés is igényként merül fel. Az oldalborítás mintájára akár a hátsó oldal felől is zárttá tehetőek a POLCOS rendszereink.

A hátfal rögzítése a helyszínen történik, állványfülek, és metrikus csavarokkal. Az andráskereszt beépítése ezekben az esetekben nem szükséges. Készülhet  akár perforált kivitelben is.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 2075; 2475; 2875 mm
Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm


Ruhafogastartó

RUHAFOGAS TARTÓ


POLCOS rendszereink kombinálhatósága ideális megoldást nyújt a kisebb boltok, áruházak folyton változó raktározási igényeire is.

A ruha tárolására is alkalmas ruhafogas tároló felépítmény, ruházati üzletek nélkülözhetetlen egysége. A felépítmény a polcrögzítéshez használatos klipszeken nyugszik, vagy csavarkötés segítségével rögzül a lábprofilon.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm


Gumiabroncs tárolóGUMIABRONCS TÁROLÓ


Gumis műhelyek, autó szervizek elengedhetetlen kelléke, a gumiabroncs és felni tárolására alkalmas SALMIN rendszer.

A kiegészítőt úgy alkottuk meg, hogy a klipszek segítségével elhelyezhető legyen, így akár mezőn belül is kombinálható a hagyományos polcos, és a speciális gumiabroncs tárolás.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard mélység: 500; 600 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!


Dűbelezhető talp

DŰBELEZHETŐ TALP


POLCOS állványrendszereink végső felhasználási ponton történő fix rögzítését dűbelezhető talplemezek segítségével oldhatjuk meg.

Ezekben az esetekben a keret már a gyárból, beszegecselt talplemezzel kerül ki, a helyszínre csak a talajhoz való rögzítés marad.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard furatátmérő: 10,5 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!


Falhoz rögzítőFALHOZ RÖGZÍTŐ


Mélységéhez mérten magas (1:4 vagy nagyobb arányú) POLCOS állványrendszereket ajánlott a határoló falhoz, vagy a szomszédos folyosóhoz kirögzíteni. A falhoz rögzítő és a hozzá tartozó dűbelek segítségével ez könnyedén kivitelezhető.

SALMIN rendszer esetén állványfülön, SALKAS rendszer esetén pedig a lábprofil perforációján keresztül kell rögzíteni.

A rendszereket az esetek többségében elegendő keretenként (lábanként) 1 ponton rögzíteni.


PolcmerevítőPOLCMEREVÍTŐ


Akik számára nem elegendő a standard polcok teherbírása, azoknak polcmerevítő segítségével további 10-10 kilogrammos teherbírás növekedést tudunk biztosítani merevítőnként.

A polcmerevítő elhelyezéséhez semmilyen segédeszköz nem szükséges. Egyszerűen csúsztassuk be a polc alá lehetőleg a polcmező közepére. A merevítő a két rövidebbik él visszahajtására ül fel.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 100; 1200 mm

MINI POLCOK ESETÉBEN NEM ALKALMAZHATÓ!


LáblécLÁBLÉC


SALMIN rendszer esetén két oldalról történő betároláshoz fejlesztettük ki a láblécet, hogy ki lehessen váltani az andráskereszt merevítést.

A lábléc rögzítése a mező alján és tetején, valamint elől és hátul egyaránt szükséges. A rögzítéshez az andráskeresztnél is használatos állványfüleket és M5x12-es metrikus csavarokat használunk.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard magasság: 74 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!