Salgó Mini Kapcsolható Rendszer

Mi a SALMIN?

SALMIN - Salgó Mini Kapcsolható RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott MINi kapcsolható polcrendszer.

E rendszer fő eleme egy anyagtakarékos, nagy méretpontossággal sorozatban gyártott újszerű profil, melyet saját magunk állítunk elő profilsorunkon. Ezen speciális U-profilból készült lábprofil a magasságától függő darabszámú mélységi merevítővel van szerelve. A függőleges polcállítási lehetőségek széles tárházát a 25 mm osztásközű lyukrendszer biztosítja. Az állványstabilitást keresztmerevítők használatával lehet fokozni. A polcokat egy könnyed kézmozdulattal átállíthatjuk a tárolandó termékek méretének megfelelően.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a könnyű polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyű elemek igényes és olcsó tárolására alkalmas polcrendszert terveznek kialakítani, és ahol a polcok könnyű és gyors áthelyezhetősége elvárás. Az állvány magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a berendezendő helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki elsősorban könnyebb áruk tárolására alkalmas raktári polcrendszerben gondolkozik, mint például irodák, ipari raktárak, bankok, biztosítók, intézmények, hatóságok, irattárak, könyvtárak stb.


A rendszer elemei

Keret (lábprofil+összekötő)


A funkcionalitáson túl a raktártechnikában is egyre fontosabbá válik az esztétikum, és a könnyű áthelyezhetőség. Ez többnyire annak köszönhető, hogy a klasszikus eladótér / raktár funkciók bizonyos esetekben összemosódnak. Egyre több olyan kereskedelmi egység jelenik meg, ahol minden funkció közös légtérben, a szem előtt nyitott marad, a képzeletbeli határvonalat pedig az átadópult jelenti. Amikor fejlesztésbe kezdtünk, hogy ki tudjuk szolgálni ezt az új igényt a piacon, figyelnünk kellett rá, hogy megőrizzük a stabilitást, a merevséget, a teherbírást. Ennek eredményeképp született meg a SALMIN profil.

A profil perforálása 25 mm-es osztással történik, így a polcok pozíciója sűrű lépcsőben szabadon állítható. A perforációba egy új elem – a klipsz* – helyezendő, mely a polcok rögzítésére szolgál. Hagyományos értelemben véve nem is beszélhetünk lábprofilról, mert önmagában nem, csak keretbe építve alkalmazható. A lábprofilokat nyitott felükkel egymás felé forgatva összekötők segítségével építjük keretté. Az összekötők zártszelvényből készülnek, és hosszukat a polcrendszer kívánt mélysége határozza meg. A keretek összeépítését acél szegecsekkel végezzük.

A keretek standard méretei a következők:

magasság: 2075, 2475, 2875 mm
mélység: 300, 400, 500, 600, 700, 800 mm

A keretek maximális terhelhetősége: 1200 kg

*a klipszek acél alapanyagból horganyzott felülettel készülnek


Polc


Hogy minél könnyebben átjárhatóak legyenek a rendszerek, a polcok kialakítása megegyezik a SALKAS rendszerével. A polcok élei háromszorosan élhajlítottak a biztonságos felhasználás érdekében. A nagyobb merevséget a sarkok ponthegesztéssel történő rögzítése adja.

Standard méretválaszték:

szélesség: 800, 1000, 1200 mm
mélység: 300, 400, 500, 600, 700, 800 mm
magasság: 37 mm

A terhelhetőség megoszló terhelés esetén:

800 mm = 160 kg
1000 mm = 140 kg
1200 mm = 120 kg

Polcmerevítő segítségével a polcok teherbírása további 10 kg-al növelhető (merevítőnként).


Andráskereszt


Mivel a rendszer nélkülözi a klasszikus csavarkötést, a saroklemezek hiánya okozta instabilitásra új megoldást kellett találni. A szegecselt keretek önmagukban kellő merevséggel rendelkeznek a mélységi irányban. A két keret együtt dolgozását hidegen hengerelt acéllemezből készített andráskereszt merevítőkkel oldottuk meg, melyek az állványfül* segítségével csatlakoznak a kerethez. Az állványfül szintén a 25 mm-es osztású perforációban “ül meg”.

*az állványfülek acél alapanyagból horganyzott felülettel készülnek


Talplemez


A talplemezek feladata az aljzat védelme az esetleges sérülésektől, amit a terhelés okozhat, továbbá az egyenletesebb teherelosztás biztosítása. A talplemezeket akár dűbelezhető kivitelben is tudjuk szállítani.

Abban az esetben ha az aljzat nem kellően sík, hézagoló lemezek segítségével kell beállítani a rendszert.


Rögzítéstechnika


Mivel a polcok kapcsolható kivitelben kerülnek rögzítésre, csavarkötéssel egyedül az andráskereszt szerelésénél találkozunk. M5x12-es méretű metrikus csavarokat szállítunk, hozzáillő alátéttel és anyával.

Ha a polcrendszer magassága meghaladja mélységének a négyszeresét, a kidőlés biztosítása érdekében szükséges a rendszert a falhoz rögzíteni az állványfül és speciális dűbel segítségével. Folyosós kialakításnál felső kötés beépítésével kell egymáshoz rögzíteni a sorokat.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők

KidőlésgátlóKIDŐLÉSGÁTLÓ


Hagyományos irattárolás esetén problémát okozhat a mezőszéleken kidőlő, kiboruló irathalmaz. A POLCOS állványrendszereink által nyújtott megoldások egyike a kidőlésgátló alkalmazása.

Az acéllemezből hajtott kiegészítő a lábprofil perforációjával megegyező osztású fülekkel vagy furatokkal rendelkezik, amikkel a kerethez kapcsolódik. Az elem merevséget a mélységi irányba készített 1 (300 illetve 400 mm mély esetben) vagy 2 db préselt borda biztosítja.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 90 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


Hátsó ütközőHÁTSÓ ÜTKÖZŐ


Ha a POLCOS állványrendszereinket hátsó ütközővel szereljük, meggátolhatjuk, hogy a betárolt iratok és egyéb tárgyak a rendszer mögé essenek.

A hátsó ütközőt hidegen hengerelt acéllemezből készítjük és a polcok hátsó élére lehet rögzíteni.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard magasság: 50 mm (+ polcvastagság)


Állítható polcosztóÁLLÍTHATÓ POLCOSZTÓ


POLCOS rendszereink tervezése során, számoltunk azzal lehetőséggel, hogy nem töltik fel a teljes polcot iratokkal. Az állítható polcosztó segítségével tetszőleges szélességre csökkenthetjük az iratoknak szánt helyet, mindazonáltal a megtámasztás kérdése sem marad megoldatlan.

A polc alá egy oldalon visszahajtott fül stabilitást biztosít a kiegészítőnek, mégis bármikor könnyen és gyorsan áthelyezhető a rendszer megbontása nélkül.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 200; 300 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


Hosszanti polcelválasztó keret

HOSSZANTI POLCELVÁLASZTÓ


Mélyebb POLCOS állványrendszerek lehetőséget kínálnak a két oldalról történő betárolásra. Ez gazdaságosabb megoldás, mint két keskenyebb sor egymás mellé állítása, hiszen megspóroljuk az elemek duplikálásának jelentős részét.

A hosszanti polcelválasztók alkalmazásával meggátolhatjuk a betárolt elemek áttolását a rendszerek átellenes felére.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 100; 1200 mm
Standard mélység: 500, 600; 700; 800 mm
Standard magasság: 30 mm


OldalborításOLDALBORÍTÁS


POLCOS állványrendszereinken tárolt elemek fokozott védelmére ad megoldást az oldalborítás.

Rögzítése csavarok és lefogató lemezek segítségével történik a polcrendszer belső oldala felől. A külső oldala csavarmentes, esztétikailag semmi nem zavarja az összhangot. SALMIN rendszereknél keretbe szegecselve is készülhet, akár perforált kivitelben is, de a kialakítást mindig egyedileg egyeztetjük.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 2075; 2475; 2875 mm
Standard mélység: 300; 400; 500; 600; 700; 800 mm


HátfalHÁTFAL


Van, hogy a moduláris rendszer és a könnyed alakíthatóság mellett a zártabb felépítés is igényként merül fel. Az oldalborítás mintájára akár a hátsó oldal felől is zárttá tehetőek a POLCOS rendszereink.

A hátfal rögzítése a helyszínen történik, állványfülek, és metrikus csavarokkal. Az andráskereszt beépítése ezekben az esetekben nem szükséges. Készülhet  akár perforált kivitelben is.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard magasság: 2075; 2475; 2875 mm
Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm


Ruhafogastartó

RUHAFOGAS TARTÓ


POLCOS rendszereink kombinálhatósága ideális megoldást nyújt a kisebb boltok, áruházak folyton változó raktározási igényeire is.

A ruha tárolására is alkalmas ruhafogas tároló felépítmény, ruházati üzletek nélkülözhetetlen egysége. A felépítmény a polcrögzítéshez használatos klipszeken nyugszik, vagy csavarkötés segítségével rögzül a lábprofilon.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm


Gumiabroncs tárolóGUMIABRONCS TÁROLÓ


Gumis műhelyek, autó szervizek elengedhetetlen kelléke, a gumiabroncs és felni tárolására alkalmas SALMIN rendszer.

A kiegészítőt úgy alkottuk meg, hogy a klipszek segítségével elhelyezhető legyen, így akár mezőn belül is kombinálható a hagyományos polcos, és a speciális gumiabroncs tárolás.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard mélység: 500; 600 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!


Dűbelezhető talp

DŰBELEZHETŐ TALP


POLCOS állványrendszereink végső felhasználási ponton történő fix rögzítését dűbelezhető talplemezek segítségével oldhatjuk meg.

Ezekben az esetekben a keret már a gyárból, beszegecselt talplemezzel kerül ki, a helyszínre csak a talajhoz való rögzítés marad.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard furatátmérő: 10,5 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!


Falhoz rögzítőFALHOZ RÖGZÍTŐ


Mélységéhez mérten magas (1:4 vagy nagyobb arányú) POLCOS állványrendszereket ajánlott a határoló falhoz, vagy a szomszédos folyosóhoz kirögzíteni. A falhoz rögzítő és a hozzá tartozó dűbelek segítségével ez könnyedén kivitelezhető.

SALMIN rendszer esetén állványfülön, SALKAS rendszer esetén pedig a lábprofil perforációján keresztül kell rögzíteni.

A rendszereket az esetek többségében elegendő keretenként (lábanként) 1 ponton rögzíteni.


PolcmerevítőPOLCMEREVÍTŐ


Akik számára nem elegendő a standard polcok teherbírása, azoknak polcmerevítő segítségével további 10-10 kilogrammos teherbírás növekedést tudunk biztosítani merevítőnként.

A polcmerevítő elhelyezéséhez semmilyen segédeszköz nem szükséges. Egyszerűen csúsztassuk be a polc alá lehetőleg a polcmező közepére. A merevítő a két rövidebbik él visszahajtására ül fel.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 100; 1200 mm

MINI POLCOK ESETÉBEN NEM ALKALMAZHATÓ!


LáblécLÁBLÉC


SALMIN rendszer esetén két oldalról történő betároláshoz fejlesztettük ki a láblécet, hogy ki lehessen váltani az andráskereszt merevítést.

A lábléc rögzítése a mező alján és tetején, valamint elől és hátul egyaránt szükséges. A rögzítéshez az andráskeresztnél is használatos állványfüleket és M5x12-es metrikus csavarokat használunk.

Színe a RAL színskála alapján szabadon megválasztható.

Standard szélesség: 800; 1000; 1200 mm
Standard magasság: 74 mm

CSAK SALMIN RENDSZEREKNÉL!