(Magyar) Salgó Szélvédő Tároló Rendszer

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mi a SALSET?

SALSET - Salgó Szélvédő Tároló RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott SzÉlvédő Tároló rendszer.
A SALSET a SALMAX alaprendszer elmeire épített speciális felépítmény. A nevével ellentétben nem csak szélvédők, hanem akár más típusú táblás jellegű termékek is tárolhatók, amelyek élükre állíthatók. A betárolt termékek terhelhetik közvetlenül a gerendapárt, amely sérülékeny termékeknél rugalmas ragasztócsíkkal van ellátva, vagy akár faforgácslapfedéssel kiegészítve is rendelhető.
A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani. Előnye, hogy kialakításából adódóan a speciális felépítmény elemeit eltávolítva hagyományos raklapos tárolásra is alkalmas, természetesen az előírt teherbírási küszöb alatt. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki élére állított síkanyagok tárolását kívánja megoldani, vagy hagyományos raklapos, nehéz vagy nagyobb kiterjedésű áru tárolására alkalmas raktári rendszerben gondolkodik.

A rendszer elemei

A szélvédőtároló rendszer a SALMAX alaprendszerre épülő felépítmény. Az alaprendszer elemei a következők:

  • lábprofilokból, merevítőkből összeállított keretek
  • kapcsolófejekkel ellátott gerendák

(további információ a SALMAX rendszer oldalán)

A szélvédő tároláshoz egy ,E’ profilnak nevezett speciális perforált elemmel tesszük alkalmassá az alaprendszert, melyek segítségével az üvegtáblákat megtámasztó pálcák elhelyezhetők. Az ,E’ profil a gerendák belső oldalán kerül rögzítésre, önfúró csavarok segítségével. Az ,E’ profil perforációját, és ezzel a kialakított fakkok méretét a betárolt üvegek mérete és darabszáma határozza meg.

Az üvegek sérülékenysége miatt a SALMAX alaprendszer elemeit rugalmas bevonattal kell ellátni. Ha az üveg közvetlenül a főtartó gerendára terhel, a gerendák felső síkján rugalmas, öntapadós gumicsík kerül elhelyezésre. Olyan termékek esetén, ahol a forma sokszínűsége nem engedi meg a csak gerendával történő tárolást (kisebb-nagyobb, beesne a gerendák közé stb.) a rendszer kiegészíthető faforgácslap fedéssel. Az üveget megtámasztó pálcák, habszivacs csőhéj segítségével tehetők rugalmassá. Abban az esetben ha még túltolásgátlót is igényelnek a rendszerhez, a hagyományos zártszelvényes kialakítás helyett habszivaccsal burkolt csőszelvény látja el a funkciót.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.