Salgó Szélvédő Tároló Rendszer

Mi a SALSET?

SALSET - Salgó Szélvédő Tároló RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott SzÉlvédő Tároló rendszer.
A SALSET a SALMAX alaprendszer elmeire épített speciális felépítmény. A nevével ellentétben nem csak szélvédők, hanem akár más típusú táblás jellegű termékek is tárolhatók, amelyek élükre állíthatók. A betárolt termékek terhelhetik közvetlenül a gerendapárt, amely sérülékeny termékeknél rugalmas ragasztócsíkkal van ellátva, vagy akár faforgácslapfedéssel kiegészítve is rendelhető.
A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani. Előnye, hogy kialakításából adódóan a speciális felépítmény elemeit eltávolítva hagyományos raklapos tárolásra is alkalmas, természetesen az előírt teherbírási küszöb alatt. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki élére állított síkanyagok tárolását kívánja megoldani, vagy hagyományos raklapos, nehéz vagy nagyobb kiterjedésű áru tárolására alkalmas raktári rendszerben gondolkodik.

A rendszer elemei

A szélvédőtároló rendszer a SALMAX alaprendszerre épülő felépítmény. Az alaprendszer elemei a következők:

  • lábprofilokból, merevítőkből összeállított keretek
  • kapcsolófejekkel ellátott gerendák

(további információ a SALMAX rendszer oldalán)

A szélvédő tároláshoz egy ,E’ profilnak nevezett speciális perforált elemmel tesszük alkalmassá az alaprendszert, melyek segítségével az üvegtáblákat megtámasztó pálcák elhelyezhetők. Az ,E’ profil a gerendák belső oldalán kerül rögzítésre, önfúró csavarok segítségével. Az ,E’ profil perforációját, és ezzel a kialakított fakkok méretét a betárolt üvegek mérete és darabszáma határozza meg.

Az üvegek sérülékenysége miatt a SALMAX alaprendszer elemeit rugalmas bevonattal kell ellátni. Ha az üveg közvetlenül a főtartó gerendára terhel, a gerendák felső síkján rugalmas, öntapadós gumicsík kerül elhelyezésre. Olyan termékek esetén, ahol a forma sokszínűsége nem engedi meg a csak gerendával történő tárolást (kisebb-nagyobb, beesne a gerendák közé stb.) a rendszer kiegészíthető faforgácslap fedéssel. Az üveget megtámasztó pálcák, habszivacs csőhéj segítségével tehetők rugalmassá. Abban az esetben ha még túltolásgátlót is igényelnek a rendszerhez, a hagyományos zártszelvényes kialakítás helyett habszivaccsal burkolt csőszelvény látja el a funkciót.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.