(Magyar) Salgó Karos Állvány Rendszer

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MI A SALKAR?

SALKAR - Salgó Karos állványrendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott KARos állványrendszer.

A SALKAR rendszer a SALMAX rendszer lábprofiljaiból, merevítőiből és egyéb kiegészítő elemeiből álló szálanyagok tárolására alkalmas raktártechnikai állvány. A konzolos elven működő állvány egy- illetve kétoldalas módon is készíthető. A karokat akár horganyzott acélráccsal, polcpanellel, vagy faforgácslap fedéssel is kiegészíthetjük, ezzel speciális polcos tárolási rendszert kialakítva.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Ez a karos állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyebb szálanyagok tárolórendszerét tervezik kialakítani. A karos állvány méretei, és teherbírása minden esetben egyedileg tervezendő, a felhasznált profilok adottságaihoz igazítva. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki könnyebb szálanyagok, vagy táblás termékek tárolását ilyen módon kívánja megoldani.

A rendszer elemei


Talp


A SALKAR rendszer stabilitásához nagyban hozzájárul, az 4 mm-es anyagvastagságú ,U’ profilokból készített talp. A talpak és a tartóoszlopok csatlakozásán komoly erők adódnak át. Ennek megfelelően a csomópontban kétoldali csomólemezekkel csökkentjük a lábprofilra adódó terheket. A szállítás és szerelés megkönnyítésének érdekében a csomólemezek gyárilag rá vannak hegesztve a tartóoszlopokra, a talp oldaláról pedig a helyszínen kell metrikus csavarokkal rögzíteni.


Tartóoszlop


SALKAR könnyűszerkezetű karos állványrendszerünk oszlopait, a SALMAX keretek C1-es típusú lábprofiljainak összeforgatásával készítjük. Az összetett szelvény együtt dolgozását tengelyirányú szakaszos hegesztett varratokkal érjük el. Egy oldalas kialakítás esetén ha fal mellé kerül a szerkezet, a tartóoszlopokat rögzítőfülekkel látjuk el, melyekkel lehetőség van az állvány stabilitásának növelésére.

A tartóoszlopként használt C1-es profil perforációja változatlan, így a hozzá kapcsolódó karok magasságát 50 mm-ként állíthatjuk. A könnyűszerkezetű karos állványaink maximális magassága 3000 mm.


KaR


A karokat terheléstől függően különböző méretű zártszelvényekből, esetleg IPE szelvényekből készítjük. A karok minden esetben hátradöntött kivitelben készülnek, korlátozva a terhelés alatt kialakuló esetleges negatív dőlést, lehajlást.

A karok tartóoszlop felőli végére ,U’ profilú csomólemezeket hegesztünk, melyek tökéletesen illeszkednek a lábprofilhoz. Az illesztésnél a terhelése függvényében különböző kialakítású ékelések kerülnek elhelyezésre, merevítőborda formájában. A karok végleges rögzítése a csomólemez furatain keresztül metrikus csavarok segítségével történik.

A karok maximális terhelhetősége 300 kg/kar, maximális hossz pedig 1000 mm. Tartóoszloponként 5 db kar helyezhető el. A karok kinyúlásának, és a tartóoszlopok egymástól való távolságának módosításával, a rendszer a teherbírási igényekhez jól igazítható.


Merevítők


Az egymás mellé sorolt oszlopok együtt dolgozását átlós- és keresztmerevítők segítségével érjük el. A kialakítás ebben az esetben nagyban hasonlít a SALDIN rendszernél található hátsó merevítő rendszerre. A merevítők hossza a tartóoszlopok távolságától függ, amit pedig a terheléshez szoktunk igazítani. A merevítő ,C’ profilok szerelése a tartóoszlopokra hegesztett fülek furatain keresztül történik.


RÖGZÍTÉSTECHNIKA


A könnyűszerkezetes karos állványrendszer összeállítása nagyszilárdságú csavarokkal történik. A rendszert minden esetben rögzíteni kell a talajhoz. Fal mellé kerülő egyoldalas kialakításnál amennyiben lehetőség van rá, akkor a falhoz ajánlott a rendszer kimerevíteni.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők


Gurulásgátló tüske - Salgó Karos állványrendszerLecsúszás gátló


A lecsúszás gátló fontos szerepet játszik a termékek tárolásában. A betárolt termékek kialakításától függően lehetnek érzékenyebbek a leborulásra. Egy táblatermék lecsúszására kicsi az esély, hengeres szálanyagok azonban könnyen legurulhatnak.

A lecsúszásgátló fix és kivehető kivitelben is készülhet. Fix kialakítás esetén a karokat lezáró homloklemezt nyújtjuk meg, melyet magasabb nyomás esetén szögacéllal merevíthetünk. A kivehető tüskét 12 mm átmérőjű köracélból készítjük, amely a karokon elhelyezett furatokba illeszkedik.


Faforgácslap fedés - Salgó Karos állványrendszerFAFORGÁCSLAP FEDÉS


SALKAR rendszerek polcos állványként történő kialakítása esetén a karok közé szögacél bordára süllyesztett 19, 28 vagy 38 mm-es vastagságú faforgácslapot fektethetünk.

A faforgácslapot tartó bordák olyan mélyre kerülnek süllyesztésre, hogy a karok felső síkja, és a faforgácslap felső síkja egy magasságba kerüljön.

A faforgácslap fedés elmozdulását, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez gátolja meg. Igény esetén akár csavarok segítségével is rögzíthető a bordákhoz.

Standard méret: 19; 28; 38 mm-es vastagság


Horganyzott acél polcpanel - Salgó Karos állványrendszerHORGANYZOTT ACÉL POLCPANEL


SALKAR rendszerek fémpolcos kialakítást is lehetővé tesznek. A fedés elmozdulását itt is, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez akadályozza meg. Ha szükséges, a panelek csavarokkal egymáshoz rögzíthetők.

A süllyesztett bordákra fektethető, és egymás mellé sorolható – csavarral összekapcsolható – polcpanelek, dobozok vagy aprótermékek tárolására nyújtanak megoldást.

A teherbírási tartomány növelhető, ha a polcpanelek a rövidebb irányban kerülnek fektetésre (oszlopokkal párhuzamosan), ekkor azonban szögacél bordák helyett süllyesztett keresztgerendák alkalmazása válik szükségessé.

Standard méret: A polcpanel méretei egyedileg tervezhetőek, így szélességi mérete is változtatható a gyártósor lehetőségeihez mérten.


Horganyzott acélrács fedés - Salgó Karos állványrendszerHORGANYZOTT ACÉLRÁCS FEDÉS


Magasabb teherbírási igény valamint tűzállósági követelmények fennállása esetén horganyzott acélrácsos polcot készíthetünk. A fedés elmozdulását, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez gátolja meg.

A rácsos kialakítás lehetővé teszi a sprinkler rendszerek akadálymentes működését, mivel a legfelső szintről is szabadon átfolyhat az oltóanyag.

Csepegésre hajlamos anyagok esetén kármentő tálca alkalmazásával szintenként védhető a betárolt áruféleség. Tűzi-horganyzott acél anyagának köszönhetően ellenállóbb a faforgácslap fedésnél mind a nedvesség, mind a kemikáliák hatásaival szemben.

Standard méret: A lyukosztást illetően 33,3 x 33,3 vagy 44,1 x 11,1 mm közül választhatunk. A panel mérete 5 mm-es szélességi és mélységi méretlépcsőben változtatható. A panel minimális vastagsága 30 mm, amely 700 kg/m2-es teherbírást jelent, (növelhető!).