Salgó Karos Állvány Rendszer

MI A SALKAR?

SALKAR - Salgó Karos állványrendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott KARos állványrendszer.

A SALKAR rendszer a SALMAX rendszer lábprofiljaiból, merevítőiből és egyéb kiegészítő elemeiből álló szálanyagok tárolására alkalmas raktártechnikai állvány. A konzolos elven működő állvány egy- illetve kétoldalas módon is készíthető. A karokat akár horganyzott acélráccsal, polcpanellel, vagy faforgácslap fedéssel is kiegészíthetjük, ezzel speciális polcos tárolási rendszert kialakítva.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Ez a karos állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyebb szálanyagok tárolórendszerét tervezik kialakítani. A karos állvány méretei, és teherbírása minden esetben egyedileg tervezendő, a felhasznált profilok adottságaihoz igazítva. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki könnyebb szálanyagok, vagy táblás termékek tárolását ilyen módon kívánja megoldani.

A rendszer elemei


Talp


A SALKAR rendszer stabilitásához nagyban hozzájárul, az 4 mm-es anyagvastagságú ,U’ profilokból készített talp. A talpak és a tartóoszlopok csatlakozásán komoly erők adódnak át. Ennek megfelelően a csomópontban kétoldali csomólemezekkel csökkentjük a lábprofilra adódó terheket. A szállítás és szerelés megkönnyítésének érdekében a csomólemezek gyárilag rá vannak hegesztve a tartóoszlopokra, a talp oldaláról pedig a helyszínen kell metrikus csavarokkal rögzíteni.


Tartóoszlop


SALKAR könnyűszerkezetű karos állványrendszerünk oszlopait, a SALMAX keretek C1-es típusú lábprofiljainak összeforgatásával készítjük. Az összetett szelvény együtt dolgozását tengelyirányú szakaszos hegesztett varratokkal érjük el. Egy oldalas kialakítás esetén ha fal mellé kerül a szerkezet, a tartóoszlopokat rögzítőfülekkel látjuk el, melyekkel lehetőség van az állvány stabilitásának növelésére.

A tartóoszlopként használt C1-es profil perforációja változatlan, így a hozzá kapcsolódó karok magasságát 50 mm-ként állíthatjuk. A könnyűszerkezetű karos állványaink maximális magassága 3000 mm.


KaR


A karokat terheléstől függően különböző méretű zártszelvényekből, esetleg IPE szelvényekből készítjük. A karok minden esetben hátradöntött kivitelben készülnek, korlátozva a terhelés alatt kialakuló esetleges negatív dőlést, lehajlást.

A karok tartóoszlop felőli végére ,U’ profilú csomólemezeket hegesztünk, melyek tökéletesen illeszkednek a lábprofilhoz. Az illesztésnél a terhelése függvényében különböző kialakítású ékelések kerülnek elhelyezésre, merevítőborda formájában. A karok végleges rögzítése a csomólemez furatain keresztül metrikus csavarok segítségével történik.

A karok maximális terhelhetősége 300 kg/kar, maximális hossz pedig 1000 mm. Tartóoszloponként 5 db kar helyezhető el. A karok kinyúlásának, és a tartóoszlopok egymástól való távolságának módosításával, a rendszer a teherbírási igényekhez jól igazítható.


Merevítők


Az egymás mellé sorolt oszlopok együtt dolgozását átlós- és keresztmerevítők segítségével érjük el. A kialakítás ebben az esetben nagyban hasonlít a SALDIN rendszernél található hátsó merevítő rendszerre. A merevítők hossza a tartóoszlopok távolságától függ, amit pedig a terheléshez szoktunk igazítani. A merevítő ,C’ profilok szerelése a tartóoszlopokra hegesztett fülek furatain keresztül történik.


RÖGZÍTÉSTECHNIKA


A könnyűszerkezetes karos állványrendszer összeállítása nagyszilárdságú csavarokkal történik. A rendszert minden esetben rögzíteni kell a talajhoz. Fal mellé kerülő egyoldalas kialakításnál amennyiben lehetőség van rá, akkor a falhoz ajánlott a rendszer kimerevíteni.

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.

Opcionális kiegészítők


Gurulásgátló tüske - Salgó Karos állványrendszerLecsúszás gátló


A lecsúszás gátló fontos szerepet játszik a termékek tárolásában. A betárolt termékek kialakításától függően lehetnek érzékenyebbek a leborulásra. Egy táblatermék lecsúszására kicsi az esély, hengeres szálanyagok azonban könnyen legurulhatnak.

A lecsúszásgátló fix és kivehető kivitelben is készülhet. Fix kialakítás esetén a karokat lezáró homloklemezt nyújtjuk meg, melyet magasabb nyomás esetén szögacéllal merevíthetünk. A kivehető tüskét 12 mm átmérőjű köracélból készítjük, amely a karokon elhelyezett furatokba illeszkedik.


Faforgácslap fedés - Salgó Karos állványrendszerFAFORGÁCSLAP FEDÉS


SALKAR rendszerek polcos állványként történő kialakítása esetén a karok közé szögacél bordára süllyesztett 19, 28 vagy 38 mm-es vastagságú faforgácslapot fektethetünk.

A faforgácslapot tartó bordák olyan mélyre kerülnek süllyesztésre, hogy a karok felső síkja, és a faforgácslap felső síkja egy magasságba kerüljön.

A faforgácslap fedés elmozdulását, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez gátolja meg. Igény esetén akár csavarok segítségével is rögzíthető a bordákhoz.

Standard méret: 19; 28; 38 mm-es vastagság


Horganyzott acél polcpanel - Salgó Karos állványrendszerHORGANYZOTT ACÉL POLCPANEL


SALKAR rendszerek fémpolcos kialakítást is lehetővé tesznek. A fedés elmozdulását itt is, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez akadályozza meg. Ha szükséges, a panelek csavarokkal egymáshoz rögzíthetők.

A süllyesztett bordákra fektethető, és egymás mellé sorolható – csavarral összekapcsolható – polcpanelek, dobozok vagy aprótermékek tárolására nyújtanak megoldást.

A teherbírási tartomány növelhető, ha a polcpanelek a rövidebb irányban kerülnek fektetésre (oszlopokkal párhuzamosan), ekkor azonban szögacél bordák helyett süllyesztett keresztgerendák alkalmazása válik szükségessé.

Standard méret: A polcpanel méretei egyedileg tervezhetőek, így szélességi mérete is változtatható a gyártósor lehetőségeihez mérten.


Horganyzott acélrács fedés - Salgó Karos állványrendszerHORGANYZOTT ACÉLRÁCS FEDÉS


Magasabb teherbírási igény valamint tűzállósági követelmények fennállása esetén horganyzott acélrácsos polcot készíthetünk. A fedés elmozdulását, a karok homlokára hegesztett szélesebb kivitelű takarólemez gátolja meg.

A rácsos kialakítás lehetővé teszi a sprinkler rendszerek akadálymentes működését, mivel a legfelső szintről is szabadon átfolyhat az oltóanyag.

Csepegésre hajlamos anyagok esetén kármentő tálca alkalmazásával szintenként védhető a betárolt áruféleség. Tűzi-horganyzott acél anyagának köszönhetően ellenállóbb a faforgácslap fedésnél mind a nedvesség, mind a kemikáliák hatásaival szemben.

Standard méret: A lyukosztást illetően 33,3 x 33,3 vagy 44,1 x 11,1 mm közül választhatunk. A panel mérete 5 mm-es szélességi és mélységi méretlépcsőben változtatható. A panel minimális vastagsága 30 mm, amely 700 kg/m2-es teherbírást jelent, (növelhető!).