Salgó Kábeltároló Rendszer

Mi a SALKAB?

SALKAB - Salgó Kábeltároló RendszerA SALgó Raktártechnika által gyártott KÁBeltároló rendszer.

Kábeldobtároló rendszernek nevezzük, de bármilyen hengeres termék tárolására alkalmas, ha megengedett az ilyen módon kialakított centrális tárolás. A SALKAB kábeldobtároló rendszert a raklapos nehézállványok merev profiljaiból készítjük. A rendszer stabilitását a megfelelő szögben történő döntés biztosítja, így a kábeldob “lefejtése” közben sem tud előreborulni.
A raklapos állványrendszereknél alkalmazott kapcsolófej egy speciális változata teszi lehetővé, hogy a rendszer megbontása nélkül a dobok cserélhetők legyenek.

A tárolórendszert mi gyártjuk, igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. A minőség kötelez minket, ezért a garancia természetes része vállalásainknak.

Felhasználási terület

Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani.A keretállások távolságát elsősorban a tárolandó dobok szélessége és tömege határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a hengeres termékeinek tárolását efféle módon kívánja rendszerben megoldani.

A rendszer elemei

Ferde keret (lábprofil + merevítők)


A rendszer nagymértékben a SALMAX alaprendszer elemtárára támaszkodik. Normál terhelési tartományban az ,A1′-es profilból építjük ki a rendszert. A keretek speciális döntött kialakításban kerülnek összeszerelésre, amely lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus is. A dőlés mértéke alapkialakításban 75 fok, de igény esetén ez változhat. A keretben elhelyezett összekötők (legyen az átlós vagy kereszt) mind egyedi méretűek, az adott rendszerhez készülnek. A stabil keretállás érdekében a ferde kereteket teherelosztó talppal szereljük. Standard kialakításban 3000 mm magas rendszereket gyártunk.


Kábeldobtároló


A kábeldobtároló cső egy speciális kapcsolófej segítségével rögzíthető a lábprofilon, természetesen a kívánt magasságban. A kapcsolófejet a SALMAX rendszernél is alkalmazott biztosítószeggel rögzítjük kiemelés ellen. A dobtároló cső, a visszahajtott fül furatán keresztül szintén biztosítószeggel rögzül. A dobtároló csöveket 38 mm-es vastagfalú acélcsőből készítjük, melynek méretét magasabb terhelési osztály esetén tovább lehet növelni.


Összekötő gerenda


A ferde kereteket a szerkezet alsó és felső részén összekötő gerendák segítségével merevítjük. Az összekötő gerendák hagyományos 50×50-es zártszelvényből készített kapcsolófejes gerendák, csak a kábeltároló rendszerhez igazított méretben.

A standard méretek a következők

    • 900 mm
    • 1100 mm
    • 1300 mm

Felületvédelem

Standard kialakítás esetén a polcokat RAL7035-ös szürkében, a lábprofilokat pedig RAL7035-ös szürkében vagy RAL5001-es kékben szállítjuk. Saját porszóró rendszerünk a járatos alapszínek mellett lehetőséget nyújt bármilyen egyedi igény kielégítésére is.